Capri Discuss the Mercury Capri here...

No spark

  #1  
Old 01-01-2007, 01:49 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2007
Location: Canada
Posts: 1
Default

I just completed a complete engine rebuild on a 1967 comet capri. I did some modifications, .030 bore, crank ground, rebuilt heads, 4 barrel intake, headers, and an MDS coil. When I first turned the engine over for the first time I had lots of spark. The timming was out 180 so I disconectes the coil wires, and pulled the distributorto corrected it. When I turned the engine over there was no spark. Since then I have replaced the coil with a stock coil, points and condenser. Still no spark. I tested my ignition wire, it is at 12 volts on the positive side of the coil. I also have 12 volts at the negative post of the coil. There is also 12 volts at the wirethat connects to thepoints.I have checked the grounds to the block and firewall, they are fine. Now I seem to have a very weak spark sometimes and no spark other times. I have started to pull what little hair I have left so any help would be greatly appreciated. One other thing I'm worried about is I've turned the engine over for a total of about 4 or 5 minutes trying to fix this problem, my concern is my cam and lifter break in, am I still ok? HELP!!!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Terry
Cougar
8
02-17-2019 11:26 AM
mustangdave
General Tech Help
7
09-01-2017 12:35 PM
lar9917
General Tech Help
2
07-01-2008 01:27 AM
jodypaul
General Tech Help
1
05-10-2006 03:37 PM
chueco
Grand Marquis
1
09-14-2005 07:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No spark


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.