Tracer Discuss the Mercury Tracer here...

Loud whinnig sound

  #1  
Old 02-07-2006, 11:29 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1
Default

Hello..After I start the car aand it runs for about 10 seconds a loud whinning sound is coming from the engine. it also happens when the car is idle but does not whine when you press on the accelerator. Need any advice. Thanks
 
  #2  
Old 02-09-2006, 11:44 PM
Member
Join Date: Dec 2005
Location:
Posts: 60
Default

ITS POSSIBLE ITS AB ELT WHEN YOU START THE CAR AND THE NOISE HAPPENS PUT DEFROST ON IF NOISE GOES AWAY HAVE BELT AND BELT TENSIONER CHECKED HOPE THIS HELPS
 
  #3  
Old 02-18-2006, 02:04 AM
Junior Member
Join Date: Oct 2004
Location: Oman
Posts: 8
Default

NO... not the belt
The steering pump is the problem, and when you press the gas paddle you get the steering pump run high and the sound seems to disappear but it actually not. Just running the steering pump higher will make the sound weaker.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Kevin.Parker
Grand Marquis
2
03-11-2015 07:09 AM
jackonfire
Grand Marquis
2
07-02-2011 12:41 PM
savychic
Sable
0
06-06-2010 09:34 AM
99mercury
Sable
10
12-29-2008 06:33 PM
tjgorn01
Mountaineer
1
09-03-2008 09:58 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Loud whinnig sound


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.