General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

95 Grand Marquis turn sinal trouble

  #1  
Old 02-08-2010, 03:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default 95 Grand Marquis turn sinal trouble

I have an 95 Mercury Grand Marquis that the turn signals will not work when it is cold outside (20 degrees or less). They work fine in warmer weather or after the car is good and warmed up. I have checked and changed the fuse for the turn signals, flashers and brake lights with no change. There is no "flasher" in the flasher spot of the fuse box. Any ideas on what my trouble could be, other than moving south?
 
  #2  
Old 02-08-2010, 08:36 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

do the lights come on but not blink when cold? If so, it could just be an issue with thermal type flasher relays. If what I'm seeing is right (wiring schematics for the 95-98 blinkers/hazards) then you have to deal with the "LCM" or Lighting Control Module. It probably has the flasher relay built into it and has an issue with cold temps (mechanical relays sometimes have these issues).

Now if you switch on the blinkers and nothing happens (no lights, no blinks, no clicking relays, etc) then you probably have contact issues in the multifunction switch in the column or wire harness issues related to the multifunction switch or lighting control module. Anything involving the LCM I can't help with though. This manual I have doesn't go there.
 
  #3  
Old 02-09-2010, 11:59 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

The turn signal light comes on for a quick second and then goes off. After that, I get no flashing, clicking or anything. I appreciate the help and will continue to investigate. Again, Thanks!
 
  #4  
Old 02-09-2010, 04:42 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

yeah... sounds like the relays in the lighting control module are essentially frozen when that cold, or the contacts in the multifunction switch in the column have cold temp issues. This may require a multimeter to trace out (check to see if the multifunction switch is actually sending the right signals before thinking about replacing the LCM).
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kim4law
Grand Marquis
0
01-04-2013 07:52 PM
Hetron
Grand Marquis
0
03-06-2012 09:36 PM
ericjohnson6977
Grand Marquis
4
09-21-2010 09:35 PM
donkynuts
Engine & Internal
2
12-13-2008 09:10 PM
donkynuts
New Member Area
1
11-24-2008 04:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 95 Grand Marquis turn sinal trouble


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.