General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

keyless remote inoperative

  #1  
Old 01-03-2009, 08:30 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

I have a 2001 gm and the keyless remote has stopped working.I have purchesed two from ebay and they appear to work when I took to autozone to check them. I have turned the ignition four times to get into program mode and the locks lock then unlock but when i press a button on the remote nothing happens.Is there a fuse somewhere? is my option to get inside to door to the rke module.The outside keypad works.
 
  #2  
Old 01-04-2009, 05:43 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

couldn''t you just change the battery in the original remotes? usually it takes removing one small screw and the shell opens up and you can replace the 3v button battery. If there''s no screw, then there should be a slot around the edge somewhere to stick a small flathead screwdriver and pry it apart.
 
  #3  
Old 01-04-2009, 06:08 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

my local autozone has a small box that will test the remote. One of the remotes was bad and two were fine.
 
  #4  
Old 01-04-2009, 10:12 PM
Senior Member
Join Date: May 2007
Location: United States - Indiana
Posts: 553
Default



I''d say first of all the remotes have to be the right ones. Many sold are not. Some even look identical, but the transmitting frequency does not match.


Second, the programming he described is incomplete. After getting into programming mode, any button other than the emergency button has to be pressed within 5 seconds. Otherwise, the doors will lock/unlock to tell that programming mode has been exited.


I would check compatibility first. It says it on the back of the remote, compare it with the original.


Greetings!
 
  #5  
Old 01-05-2009, 06:26 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

thanks to everyone trying to help me. I had not thought of the remote on a different frequency.I will check into that next.I know about the press a button within the allotted time or else you have to start over while in program mode.I will call the dealer and inquire about the remote.I will get back to you and let you know if it works.Thanks again for the help..
 
  #6  
Old 01-08-2009, 05:56 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

I contacted my local mercury dealer and inquired about the remotes.I was told that what matters with the remotes are the "FCC " numbers on the back along with the part numbers and that I had the wrong remotes.I spent $36.00 for one and the remote works just like it should after going through the programming procedure!!
 
  #7  
Old 01-08-2009, 08:41 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

glad you got it working again.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
srch4aresn
Grand Marquis
0
04-10-2010 06:41 PM
srch4aresn
Grand Marquis
1
03-31-2010 03:51 PM
rfellmanjr
Mountaineer
1
03-21-2010 10:27 PM
jaason
Sable
4
01-08-2010 07:43 PM
steve
Mountaineer
1
01-20-2006 03:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: keyless remote inoperative


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.