Mountaineer Discuss the Mercury Mountaineer here...

2007 mountaineer premier awd

  #1  
Old 03-10-2012, 07:29 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Default 2007 mountaineer premier awd

My Mountaineer has 78000 miles and has electrical problem.

As I drove off the other day the radio did not work as well as indicater lights on center dash;I stopped, turned off engine then I restarted it and all worked ok.

Next day I drove 2 miles, stopped ,locked car and returned in 1 hour; When I tried to start the car the battery sounded weak, tried again battery weaker, third time everything was dead and crackling noise from center of the dash area (with key off) The noise stopped within 10 seconds. I left the car, locked the doors, and came back in 1/2 hr; it started fine with no detection of a weak battery. then raw gas smell. The information center had reset, like it had lost power . No reset button had been pushed.
Took to dealer and no clue;checked battery,load tested start wires,checked connections,advised Ford ;still no clue.

Cannot duplicate condition.

Help!!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
John43
Montego
0
08-16-2012 11:49 PM
waveoner76
Audio/Visual Electronics
0
08-18-2009 07:50 AM
ms960
Mountaineer
2
03-12-2009 03:13 PM
mountaineer78
Mountaineer
0
10-10-2007 10:31 PM
longjt
Mountaineer
1
08-14-2007 08:31 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2007 mountaineer premier awd


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.