Sable Discuss the Mercury Sable here...

97 Sable 3.0 transmission issue

  #1  
Old 07-22-2012, 01:10 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default 97 Sable 3.0 transmission issue

Hello! I have a 97 wagon with a 3.0. The transmission suddenly stopped downshifting, it seems. Our problems started several months ago when every now and then, especially when stopped on a slight hill, the car would shudder when taking off. It very slowly got worse. Now, it seems like the transmission isn't engaging in 1st or 2nd when in drive. This symptom came along suddenly. Is there possibly a linkage problem or something. I replaced the transmission range sensor today with no changes. Are there vacuum lines on this year that I might need to check? BTW, the "O/D off" light has come on quite frequently since we've had the car and has to be switched off using the shifter switch. THANKS for all your help! Mike.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Mercury7
New Member Area
0
11-04-2012 07:25 PM
johnnyo
Sable
0
06-20-2011 02:46 PM
845BULL
Sable
0
06-14-2010 04:03 PM
atomheartmother
Sable
0
03-21-2010 11:17 PM
mstone
Sable
3
01-17-2008 09:47 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 97 Sable 3.0 transmission issue


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.