Villager Discuss the Mercury Villager here...

Low idling and no pick-up

  #1  
Old 02-20-2008, 04:34 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2008
Location: United States
Posts: 4
Default




< src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" =text/>
</>
Hi,


I have a 1998 Mercury Villager that idles low and doesn't have any pick-up or power from a standing start. Once the van gets going about 15 mph then it kicks in and starts to pick-up. Going up a hill from a standing start is very slow at first, say the first 50 yards. Even when crusing sometimes around 30 mph the engine is still running a little rough. When stopped at a stop light sometimes the RPM drops down below 1000 and that's when I notice it running rough and almost, but never, dieing. I've had the oil changed, a new fuel filter put in, checked the air filter and spark plugs,and don't know what else to do. I think I heard somewhere about cleaning something in the distributor cap, but I'm not sure about that. Anyone have any ideas?
< =text/>
_uacct = "UA-939292-45";
urchinTracker();
</>
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
becklighting
Villager
1
08-09-2018 03:28 AM
Squids
Sable
1
02-07-2016 01:43 PM
Willisonm
Mountaineer
0
08-28-2012 07:25 PM
MJB DIGITAL
Grand Marquis
11
09-17-2009 12:17 PM
ptrama
Grand Marquis
2
07-01-2006 11:58 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Low idling and no pick-up


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.