Milan Discuss the newest sedan to the line up, the Mercury Milan...

Milan 2009 Many problems, need help

  #1  
Old 11-15-2008, 03:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 3
Default

Hello everyone this is my first post here! I have a few problems with the
Milan i just picked up. Its a 2009 I4. It has Sync technology with Sirius radio
and built in bluetooth. It also has a USB port and an AUX in. Sounds great
right? Wrong!! Nothing that i just mentioned works!!! When I select the
Sirius radio all i get is a hiss, however it does show what is currently playing.
When i navigate to Sync, it stays lit for 3 secs and then goes away. Nothing
happens when i press the PHONE button. And nothing happens when i plug
something into the AUX/USB ports. I hope there is someone out there that
has a quick fix.

Thanks
 
  #2  
Old 11-15-2008, 04:27 PM
Super Moderator
Join Date: Jan 2008
Location: United States
Posts: 543
Default

sunds like you need to go to the dealer and get them to figure it out.
 
  #3  
Old 11-19-2008, 08:02 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 3
Default

Ok, i went back to the dealer and they fixed everything for me!!

I have another question.....Is the steering wheel supposed to lock when you
turn the car off? I know on the 2006 it does. The dealer told me they dont
lock anymore.....Is this true? I always thought that was an antitheft feature.


Thanks
 
  #4  
Old 11-19-2008, 04:55 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

usually if the dealer says so, it''s probably true.

I know that if you had cranked the wheel around to angle into a spot and parked without straightening the wheels, when you turned off the car and the wheels rested (steering wheel locked and pegged on the catch) it was all but impossible to move to allow the key to turn again for old ladies and others without the strength to force the wheels back that tiny bit to release the ignition lock.
 
  #5  
Old 01-02-2009, 02:11 PM
Junior Member
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 6
Default



i''m having a similar problem with my brand new 09 milan... the USB port stopped working last week. when you tell sync to play USB it tells you there''s nothing connected there when there is...





it sucks cause it''s such a good feature. i had my iPhone plugged in there so i had all of my music on me... i''m gonna try to bring it to dealer tomorrow and see if they can fix it...
 
  #6  
Old 01-02-2009, 04:40 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2008
Location: United States
Posts: 1,361
Default

that should be under warranty. may just be a case of a connector at the back of the head unit fell out.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ImageJPEG
General Tech Help
0
06-22-2013 05:32 AM
bradameir
Grand Marquis
6
03-21-2013 04:17 AM
dakotapoe18
Grand Marquis
3
04-06-2011 01:27 AM
black milan
General Tech Help
3
02-18-2009 08:59 PM
mustangdave
Grand Marquis
9
12-21-2007 08:15 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Milan 2009 Many problems, need help


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.