Mountaineer Discuss the Mercury Mountaineer here...

newb here... got some issues

  #1  
Old 06-10-2009, 08:32 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Default newb here... got some issues

just wanted to say hi.. i just picked up a 98 mountaineer w/ a 5.0. according to the odo, it's got 250,000 but i imagine it's a different cluster than what it came with. but anywho, it looks great, i'll toss a pic up here in a sec. i have an issue. runs excellent with the exception of a misfire. scantool says cyl 4 and 7. after following the wires to the coil and seeing that they are opposite on the same coil, i swapped the coils to see if it would change. STILL says cyl 4 and 7. so i figured i'd change the plugs and wires because it couldnt hurt. NOW there's still a misfire, but now theres a backfire coming from the exhaust. doesnt do it in P or N, but in R or D, it does. it's not constant like everytime a certain cyl fires, but somewhat erratic now. we changed 1 wire at a time to make sure not to get them wrong on the coils, and i went over them all to make sure they were all on good.

any ideas?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
InfernoGirl
Cougar
3
08-06-2010 12:17 AM
Mwalsh3190
New Member Area
1
03-15-2010 08:15 PM
Smokefan
New Member Area
5
04-02-2009 10:46 AM
Beamer
New Member Area
0
03-14-2007 08:05 PM
Billy The Kid
General Tech Help
0
05-29-2006 11:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: newb here... got some issues


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.