Villager Discuss the Mercury Villager here...

Failed NY emisions test

  #1  
Old 05-26-2014, 06:05 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2014
Posts: 1
Default Failed NY emisions test

Hello everyone,

I'm new here and excited to be part of your community.
I recently purchased my second Villager, a 2000 Mercury Villager with 86K on the clock. It's in excellent condition n drives like a fairly new car. I purchased it from a Chevrolet dealer in NJ thinking I was safe.... I was dead wrong. The car had no CE lights on and I ran it for the required NY emissions test. It failed. According to the test it read "System Not Ready", basically need to do a drive cycle. I took it for a 20 mile drive and the CE light came on. Also, when I turn on the engine the overdrive light flashes and the cruise control doesn't work. I took it to my friends shop and he pulled out two codes: One for speed sensor and the other is for a knock sensor. I replaced the speed sensor with a genuine Ford part, but the overdrive light is still flashing when I start the car and the cruise control still doesn't work. The cruise control light comes on when I push the button, but nothing, just won't engage. Not sure what to do at this point. My dream van is turning into a nightmare.

Regards
Sam
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
proctor
Grand Marquis
2
06-02-2015 08:25 AM
Heavy_Metal_Thunder_81
Grand Marquis
2
07-10-2011 11:00 AM
nishixiaogou
Grand Marquis
0
01-20-2009 09:16 PM
AngelD
Grand Marquis
0
01-10-2006 01:22 AM
cctxfish
Off Topic
3
10-17-2005 06:58 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Failed NY emisions test


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.